» General Archive
» Publishing Industry
» Movie Industry
» Magazines
» Books
» Events
» Contact us
» Search
» Home

 

Gert Van Mol: De Blinde LoperDe beweging op papier gezet.


"Op het Universitair Sportinstituut leren we alles over beweging, maar wel steeds bekeken door dezelfde bril. Ik wil op een andere manier naar beweging kijken. Misschien met wat meer verwondering, want eigenlijk ben ik ontzettend geintrigeerd door dat menselijk lichaam." Dat zegt Gert Van Mol, een student Lichamelijke Opvoeding, die onlangs het boek ‘De Blinde Loper’ publiceerde.


‘De Blinde Loper’ handelt in 135 pagina’s proza, poezie en foto’s over de mesnelijke beweging, sport en spierpijn. Het zijn echter geen teksten ‘over’ beweging, het zijn teksten waaraan beweging inherent is, teksten die de beweging zelf moeten zijn. Het boek is een bundeling van materiaal door Gert Van Mol zelf geschreven of door anderen. "Ik heb bijvoorbeeld 200 sportjournalisten aangeschreven en heb gevraagd iets persoonlijks te schrijven over lichaamsbeweging. Daar kreeg ik aardig wat reacties op en zo staat er dan ook bijvoorbeeld een stukje van Jan Wauters in mijn boek…"


Maar in het boek staan dus ook teksten van Gert Van Mol zelf. De drieentwintig jarige student noemt zichzelf dan wel ‘niet eens zo begaafd’, met de pen kan hij meer dan aardig overweg. Vorig academiejaar behaalde hij zelfs de tweede prijs op de literaire wedstrijd van de Leuvense Germanistenkring.


‘De Blinde Loper’ is eigenlijk een voorpublikatie. "Ik wilde mijn idee lanceren, eens kijken of er interesse voor bestaat. Graag zou ik elk jaar in een boek de beweging op papier zetten. Zoiets als een Snoecks-jaarboek, maar dan over sport en beweging. Vooraleer een uitgever echter voor zo’n idee kan warm gemaakt worden, moet je hem iets kunnen voorleggen. Vandaar deze voorpublicatie." Volgens Gert bestaat er wel degelijk interesse voor zijn idee. "Zeker op het sportinstituut heb ik erg positieve reakties gekregen."


Het boek werd in eigen beheer uitgegeven. "Aanvankelijk had ik er geen idee van hoeveel werk en organisatie er achter de publikatie van een enkel boek schuilgaat. De Gouden Gids heeft me echter erg veel diensten bewezen om te weten tot wie ik me moest richten."


Het boek ‘De Blinde Loper’ is te koop bij Gert van Mol zelf (Mussenstraat 68, Leuven) of in boekhandel Altea (Muntstraat Leuven)


Streekkrant 05-05-1989, BD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
HOME | TOP | BACK


For More Information Please contact us at:
e-mail: editor@loenochod.com
http://www.loenochod.com/


Copyright © LOENCHOD
All Rights Reserved
Protected by the copyright laws of the
United States and Canada and by international treaties.

Web HostingAward Winning Web Hosting Domain Name Registration Professional Web design at Affordable Prices Dedicated Hosting Servers with Vast Power, Security and Reliability Fastest Internet Access at the Lowest Monthly Cost