» General Archive
» Publishing Industry
» Movie Industry
» Magazines
» Books
» Events
» Contact us
» Search
» Home

 

FRAUDE: Topman De Velder ook voor rechter gesleeptDe Antwerpse raadkamer heeft de beursgenoteerde mediagroep Think Media en haar topman Maurice de Velder doorverwezen naar de strafrechter. Dat gebeurde na een procedureslag die jaren aansleepte. Vermoedelijk gaan de partijen in beroep tegen de beslissing van de raadkamer.

De raadkamer in Antwerpen heeft Maurice De Velder naar de correctionele rechtbank verwezen voor afpersing, oplichting, corruptie, beurskoersmanipulatie, witwaspraktijken en schriftvervalsing. Samen met hem werden ook Christian D.B., Hedwig D. en zes vennootschappen naar de strafrechter verwezen, waaronder de beursgenoteerde groep Think Media en zijn dochters Business Panel (buitenreclame) en De Vrije Pers (Ché, P-Magazine).

Beurskoers
Het dossier draait rond de vermoedelijke vervalsing van de beurskoers van Think Media. Door de omzet van De Vrije Pers en Business Panel via valse facturen op te kloppen, zou de beurskoers van Think Media gemanipuleerd zijn. De Velder zou samen met reclameman Hedwig D. een valse factuur voor een advertentiecampagne voor de likeur Cointreau hebben opgesteld. De campagne kostte 75.000 euro, maar in de boekhouding van De Vrije Pers vonden speurders een factuur voor een veelvoud van dat bedrag. Dat geld werd vervolgens opnieuw in De Vrije Pers geïnvesteerd door een van de andere vennootschappen van De Velder.

Een tweede deel van het dossier gaat over het project 'TramVision' van vervoersmaatschappij De Lijn. Streep, de toenmalige reclameregie van De Lijn, gaf het contract voor elektronische reclame op trams aan het technologiebedrijf Falcom. Volgens het parket is Streep-directeur Christian D. B. daarbij omgekocht. De Velder zou als voorzitter van het directiecomité van Streep en meerderheidsaandeelhouder van Falcom de toekenning van de contracten hebben gestuurd.

Reclamepanelen
De kans is groot dat er beroep wordt aangetekend door een of meerdere betrokkenen. Kris Dekelver, voormalig gedelegeerd bestuurder bij Think Media, en Dirk Verhetsel, gedelegeerd bestuurder bij Falcom, werden door de raadkamer buiten vervolging gesteld, alsook de vennootschap Caplight.

Op 25 januari buigt de raadkamer zich over een tweede dossier rond De Velder. Het parket wil Business Panel vervolgen voor het witwassen van de opbrengsten van illegaal geplaatste reclamepanelen. Het bedrijf riskeert daarbij een verbeurdverklaring van ruim 1,8 miljoen euro. Het parket vordert de verwijzing van Maurice De Velder, zijn partner Ann Nisot en zijn persoonlijke vennootschap 'T Seerenbosch.

LB, 12 January 2007, ©De Tijd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
HOME | TOP | BACK


For More Information Please contact us at:
e-mail: editor@loenochod.com
http://www.loenochod.com/


Copyright © LOENCHOD
All Rights Reserved
Protected by the copyright laws of the
United States and Canada and by international treaties.

Web HostingAward Winning Web Hosting Domain Name Registration Professional Web design at Affordable Prices Dedicated Hosting Servers with Vast Power, Security and Reliability Fastest Internet Access at the Lowest Monthly Cost